Ericsson Nikola Tesla: isplata dividende od 120 kuna do 19. lipnja

Bez autora
May 23 2010

Glavna skupština dioničara Ericssona Nikole Tesla donijela je odluka o isplati redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici te izvanredne dividende u iznosu od 100 kuna po dionici, odnosno ukupno 120 kuna po dionici iz neraspoređenog zadržanog dobitka ostvarenog u 2008. i dijela dobiti ostvarene u financijskoj 2009. godini. Dividenda će se isplatiti svim dioničarima društva koji su 13. svibnja ove godine imali na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Ericssona Nikole Tesle. Dividenda će biti isplaćena zavisno o platežnoj sposobnosti društva, ali najkasnije do 19. lipnja ove godine. Odlučeno je da se dobitak tvrtke za financijsku 2009. godinu u iznosu od 128,4 milijuna kuna raspoređuje na isplatu dividende u iznosu koji nedostaje nakon uporabe neraspoređenog zadržanog dobitka ostvarenog u 2008. godini, a ostatak u zadržanu dobit.

Ericsson Nikola Tesla: isplata dividende od 120 kuna do 19. lipnjaGlavna skupština dioničara Ericssona Nikole Tesla donijela je odluka o isplati redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici te izvanredne dividende u iznosu od 100 kuna po dionici, odnosno ukupno 120 kuna po dionici iz neraspoređenog zadržanog dobitka ostvarenog u 2008. i dijela dobiti ostvarene u financijskoj 2009. godini.

Dividenda će se isplatiti svim dioničarima društva koji su 13. svibnja ove godine imali na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Ericssona Nikole Tesle.

Dividenda će biti isplaćena zavisno o platežnoj sposobnosti društva, ali najkasnije do 19. lipnja ove godine, kaže se u današnjoj obavijesti sa jučerašnje glavne skupštini dioničara te kompanije.

Dodaje se kako je odlučeno da se dobitak tvrtke za financijsku 2009. godinu u iznosu od 128,4 milijuna kuna raspoređuje na isplatu dividende u iznosu koji nedostaje nakon uporabe neraspoređenog zadržanog dobitka ostvarenog u 2008. godini, a ostatak u zadržanu dobit.

Na skupštini je predsjednica kompanije Gordana Kovačević govorila o poslovanju u 2009. te strategiji i izgledima u poslovnoj 2010. godini.

Na prijedlog Nadzornog odbora za novog člana NO izabran je Dubravko Radošević.

Na skupštini je predstavljeno i Ericsson Mobile Health (EMH) rješenje za udaljeno mjerenje vitalnih tjelesnih funkcija razvijeno u Ericssonu Nikoli Tesli.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik